Ramplast Solid 400 este un profil de PVC cu structură tetracamerală, cu adâncimea constructivă de 60mm, ce se remarcă prin designul exterior distinctiv dat de fețele poligonale și marginile rotunjite. Aceste caracteristici estetice se îmbină perfect cu o rezistență sporită la factori mecanici, garantată de armațiile dimensionate pentru a face față oricăror solicitări.

Etanșarea este asigurată de două rânduri de garnituri din EPDM sau termosudabile în culori gri sau negru, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pierderile de energie sau infiltrarea apei.

Ramplast Solid 400 oferă posibilitatea montării de geam termoizolant simplu (5mm), dublu (până la 24mm) sau triplu (până la 34mm). În plus, drenajul controlat al apei și ventilarea camerelor prin intermediul sistemului de canale executate în rama și cercevea, asigură o funcționare optimă a ferestrei în orice condiții meteo.

Baghetele de fixare a sticlei sunt disponibile în două variante de design exterior, rotund sau poligonal, astfel încât să puteți alege varianta care se potrivește cel mai bine stilului casei dvs.

În concluzie, Ramplast Solid 400 este o soluție ideală pentru cei care doresc o fereastră estetică și durabilă, cu performanțe excelente în ceea ce privește izolarea termică și fonică, dar și rezistența la factori mecanici.

CaracteristiciSolid 400UltrathermSolid 500Ecolux Light
Structură cameralăTetracamerală7 camere5 camereHexacamerală
Adâncime profil60 mm80 mmN/AN/A
Grosime pereti exterioriN/A3 mmN/AN/A
Coeficient transfer termic (Uf)N/A1,2 W/m2K1,51 W/m2K1,35 W/m2K
Etanșare garnituriDouă rânduriDouă sau trei rânduriDouă rânduriDouă rânduri
Sistem de scurgere apăN/APantă interioară de 5 gradeSistem de scurgere controlată a apei și ventilație prin ramă și cerceveaN/A
Rezistență mecanicăSporităN/AÎmbunătățităN/A
Sistem hardware/FalzN/AN/ASistem hardware/Falz de 13 mmN/A
Utilizare armăturăUn singur tipUn singur tipUn singur tipUn singur tip
Baghete comuneDaDaDaDa
Geam termoizolantSimplu, Dublu, TripluDublu, TripluSimplu, Dublu, TripluDublu, Triplu

Observăm că toate cele patru profile oferă etanșare cu două rânduri de garnituri și utilizarea unui singur tip de armătură pentru profilele principale. Cu toate acestea, există diferențe semnificative în structura camerală, adâncimea profilului, grosimea pereților exteriori și coeficientul de transfer termic.

Ultratherm are o structură cu 7 camere și adâncimea profilului de 80 mm, oferind o grosime mai mare a pereților exteriori de 3 mm și un coeficient de transfer termic de 1,2 W/m2K. Ecolux Light are o structură hexacamerală, cu un coeficient de transfer termic de 1,35 W/m2K și posibilitatea montării de geam termoizolant triplu până la 44 mm.

Solid 400 are o structură tetracamerală, adâncimea profilului de 60 mm și o rezistență mecanică sporită, iar Solid 500 are o structură cu 5 camere și un sistem de scurgere controlată a apei și ventilație în camere prin ramă și cercevea.

În general, alegerea profilului potrivit depinde de nevoile individuale, cum ar fi nivelul de izolare termică și sonoră, durabilitatea și estetica.